Greatmaster Tattoo ••• Ulpukkasuontie 5 20250 Turku ••• GSM 040 5242405

hr_line

Mitä olisi hyvä tietää ennen ja jälkeen tatuoinnin.

Ennen tatuointia

Kun harkitsee tatuointia, on hyvä ymmärtää, että se on ikuinen. Tulee olla varma tatuoinnistaan ja myös kehonosasta johon tatuoinnin aikoo ottaa. On hyvä pohtia, onko valmis kantamaan tatuointia myös myöhemmällä iällä.

Tatuointi-ideasta kannattaa puhua tatuoitsian kanssa. Ammattitaitoinen tatuoitsia kyllä kertoo onko se mahdollinen ja kuinka se kannattaa toteuttaa.

Kannattaa myös perehtyä eri tatuoitsijoihin, sillä jokainen on oma yksilönsä ja toteuttaa työtään omalla tyylillään. Jokaisella ammattitatuoitsijalla on valokuvia töistään. Niistä voi päätellä miellyttääkö tyylillinen kädenjälki ja mikä tekninen laatutaito tatuoitsijalla on. Teknisesti laadukas tatuointi on ääriviivoiltaan terävä, väreiltään kirkas ja varjostuksiltaan pehmeästi häipyvä. Tasaisten väripintojen tulee myös olla tasaisia ja laikuttomia.

Usein puhutaan tatuoimisen aiheuttamasta kivusta. Muita ei tässä asiassa kannata juurikaan kuunnella, sillä kipu on hyvin yksilöllinen kokemus: Toisia sattuu, toisia ei ja muita siltä väliltä. Lisäksi eri kehonosat ovat erillaisia arkuuden suhteen. Mikä on sinun kipukynnyksesi, se selviää vain kokeilemalla. Yleisesti voidaan kuitenkin ajatella, että jos tatuoiminen olisi kovin tuskallista, tuskin tatuoinnit olisi niin yleisiä kuin ne nykyään ovat.

Lisäksi on hyvä muistaa, että hyvään ammatilaisen moraaliin kuuluu ettei alaikäisiä tatuoida kuin korkeintaan vanhempien läsnäollessa, eikä myöskään tatuoida päihteiden vaikutuksen alaisia. Lisäksi voi olla aihepiirejä joita yksittäinen tatuoitsia ei suostu tekemään, sitä tulee kunnioittaa.


Tatuoinnin jälkeen

Kun tatuointi on saatu valmiiksi, seuraa parin viikon paranemisvaihe. Sen varalle saat kirjalliset hoito-ohjeet, joita tulee noudattaa, jotta varmistutaan parhaasta mahdollisesta lopputuloksesta. Silloin tatuointi paranee hyvin ja säilyttää värinsä.